Narkotyki w sosnowieckiej restauracji. Wcześniej odbyły się tam ''Kuchenne Rewolucje''?

Redakcja
19.04.2017 18:00
Narkotyki w sosnowieckiej restauracji. Wcześniej odbyły się tam ''Kuchenne Rewolucje''?
fot. KMP Sosnowiec

Funkcjonariusze z wydziału kryminalnego sosnowieckiej komendy zatrzymali właściciela jednej z lokalnych restauracji. W prowadzonym przez niego lokalu ujawnili blisko kilogram przygotowanych do suszenia krzewów konopi indyjskich. Jak informuje na swoich łamach ''Dziennik Zachodni'', zdarzenie miało miejsce w restauracji Il Pino, która brała udział w "Kuchennych Rewolucjach" Magdy Gessler. 

Do zatrzymania podejrzanego w Sosnowcu doszło we wtorek.

- W części gospodarczej lokalu, w ukrytym pomieszczeniu policjanci zabezpieczyli niemal kilogram konopi indyjskich przygotowanych do suszenia oraz sprzęt służący do ich uprawy - podaje KMP w Sosnowcu.

Wypełnij PIT-a za darmo i pomóż Fundacji Radia ZET

Kryminalni od dłuższego czasu podejrzewali, że 29-letni mieszkaniec Sosnowca może posiadać i uprawiać narkotyki. W momencie zatrzymania przed należącym do niego lokalem gastronomicznym przyznał, że są schowane w budynku restauracji.

Zatrzymanemu restauratorowi przedstawiono zarzut posiadania znacznej ilości narkotyków. Prokurator prowadzący sprawę zastosował wobec niego poręczenie majątkowe. 29-latek został również objęty policyjnym dozorem.

Wedle polskiego prawa za popełnione przestępstwo grozi mu do 10 lat więzienia. 

RadioZET.pl/KMPSosnowiec/DziennikZachodni/DG