Koniec współdzielenia konta na Netfliksie. Taka wiadomość trafi do użytkowników

1 min. czytania
24.05.2023 10:39
Obserwuj nas na Google

Będzie opłata za współdzielenie konta na Netfliksie. „Zaczynamy wysyłanie tej wiadomości do użytkowników w Polsce, którzy udostępniają konto Netflix osobom spoza swojego gospodarstwa domowego” – czytamy w komunikacie udostępnionym przez platformę.

Koniec z dzieleniem konta na Netfliksie
fot. Anna Golaszewska/East News

Netflix bierze się za użytkowników, którzy za darmo udostępniają innym login i hasło do platformy. Odtąd obowiązywać będzie zasada: jedno gospodarstwo domowe, jedno konto. Osoby spoza gospodarstwa domowego będą mogły odpłatnie korzystać z danego konta. Ile to będzie kosztowało?

Netflix wprowadza nowe opłaty

„Konto Netflix jest przeznaczone do użytku w obrębie jednego gospodarstwa domowego. Wszystkie mieszkające w tym gospodarstwie domowym osoby mogą korzystać z serwisu Netflix bez względu na miejsce pobytu — w domu, poza domem czy na urlopie — i skorzystać z nowych funkcji, takich jak Przenieś profil oraz Zarządzaj dostępem i urządzeniami” – czytamy w serwisie.

 

Redakcja poleca

 

W przesłanej do klientów informacji na temat dzielenia konta Netflix wyjaśnił, w jaki sposób można zarządzać profilem. Każdy właściciel konta może sprawdzić, kto korzysta z danego hasła. Wystarczy przejrzeć listę urządzeń, z których logowano się do platformy, wylogować się z tych, które nie powinny mieć dostępu do konta, a następnie zmienić hasło – wyjaśniono w komunikacie.

Fot.

Dzielenie konta z osobami spoza gospodarstwa domowego wciąż będzie możliwe, lecz odpłatnie (9,99 zł za miesiąc).

RadioZET.pl

Byłeś świadkiem czegoś niespodziewanego? Masz temat, którym powinniśmy się zająć?

Zgłoś sprawę przez Czerwony telefon Radia ZET